Esse’s wurk geeft beeldende kunst workshops. Ik zet mij in voor verschillende doelgroepen, ik oriënteer mij o.a. op scholen, dagbesteding voor dementerende ouderen, kinderopvang en jeugdhulpverlening. De workshops zijn verrassend, duurzaam en inventief. Naast iets moois creëren wordt de nadruk gelegd op de bewustwording van het gebruik van duurzame materialen, zoals 2e hands, kosteloos en restmaterialen. Dit maken de workshops tevens uniek!

Tijdens mijn workshop gaan we op ontdekkingstocht, wat zijn de mogelijkheden van alledaagse materialen die normaal weggegooid zouden worden. Met verschillende thema’s en technieken wordt er iets verrassends en moois gecreëerd. Van niets iets leren maken! Materialen waar mee gewerkt wordt zijn bijvoorbeeld; oude fietsbanden, oud speelgoed, dopjes, resten stof, plastic, restjes leer, plastic flesjes, etc. Er is volop ruimte om met deze materialen te experimenteren.

Door mijn achtergrond als kunstenaar, verbreed ik op een laagdrempelige manier de kijk op kunst en materialen. En door mijn pedagogische achtergrond sluit het aanbod goed aan op de verschillende niveaus en behoeftes van de betreffende doelgroepen. Hiermee zou ik graag het aanbod van instellingen/organisaties willen versterken.